Forum / Soru Cevap
Merhabalar 2003 model 206 XT sahibiyim Aracımla normal seyir halindeyken rampa çıkayım araç yükte gitsin daha sonrasında boşa alayım vitesi hiç bir sorun yok fakat rampa aşağıya viteste ineyim ve sonra vites değiştirmek için boşa alayım Yokuş aşağı inerken araba stop ediyor bunu neden yapar. Videosunu çektim fakat yüklemeyi beceremedim yardımlarınız için teşekkürler
Merhabalar araç 8v mi 16v mi, bu tip durumlarda ilk önce biz kelebek temizliği ve adaptasyonu öneririz. genelde stop etme sorunlarının ana kaynağı bu oluyor. Düzelmez ise rölanti valfi kontrol edilebilir. Yokuş aşağı inerken araba stop ediyor ise rölanti valfi yada kelebek adaptasyon sorunları genelde en sık karşılaşılan iki sorun
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Merhaba aracım1.4 8v 75 beygir olan versiyonu gaz kelebeği temizledim, rölanti valfini temizledim, map sensorunu temizledim fakat düzelmedi kaç tane ustaya götürdüm saçma sapan şeyler diyorlar motor inecek diyen bile oldu motorda ne yağ yakma ne üfleme nede duman atma var yağıni yeni degistirdim yağı daha tertemiz suya yağ karıştırma söz konusu değil antifiriz öylece duruyor, egzosdan gram Duman atmıyor elektronik akşamda hata veren hiç bir şey yok ustam bir türlü çözüm bulamadım başka nerelere bakmam lazim
subap ayarı yapıldı mı, yapılmadı ise yaptırın. sente ayarına baktırın. rölanti valfini söküp yay ve kafa kısmına bakın yada baktırın. gerekirse yeni bir rölanti valfi ile değişim yapın. Pcv valfini kontrol ettirin. gaz kelebeğinden sonra özellikle emme manifoltu enjektör dibleri gibi yerleden hava alıyor ise stop etme olabilir o kısımlara baktırın.
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
Aracımın yeni triger, baskı balata, volant , v kayışını değiştirdim ondan sonra başladı bı ustama götüreceğim teşekkürler sonucu yazacağım buraya
Sibop ayarı yapılmamış aracıma kendi ayarliyor dedi ustam gerek yok dedi yapılıyor ise usta değiştireceğim