Forum / Soru Cevap
Merhaba hocam 94 model Şahin var düz yolda uçuyor araba 140 150 falan gazda kullanıyorum ama yokuşa gelince bayılıyor boğuluyor gibi araba gitmiyor özellikle benim köye çıkmıyor Tofaş Şahin Çekiş Düşüklüğü var ve araç çekmiyor anlamadım köye çıkamadım benzinde de çıkmıyor önceden gazda çıkmayınca benzinde çıkardım artık benzinde de çıkamıyorum ustaya götürdüm sibob ayarları yaptık buji kabloları falan değiştik gaz ayarı yaptık sorunu çözemedik yine de motor suyunu falan da değiştirdim pislik varsa tıkar dediler ama yine aynı baskı balata kaçırıyor ise gitmez dediler ustasına götürdüm baskı balata sağlam gidik olsa hiç gitmez dediler sorunu bir türlü çözemedik hocam gözünü seveyim ben buna ne yapabilirim ya çok canımı sıktı bu olay.
Merhabalar, genelde çekiş düşüklüğünde subap ayarı gibi ilk kontrol noktalarına ustanız bakmış, o kısımlarda sorun yoksa motor kompresyon düşüklüğü olabilir. Bu durum aşınmalardan yanık contaya, subap erimesinden sekmanlara birçok yerden kompresör kaçağı olabilir. Her silindire tek tek bir motor kompresyon testi yapılması faydalı olacaktır
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.