Forum / Soru Cevap
2003 1.4 hdi 206 aracımda hararet 80i geçmiyor sadece 1 kere 90a geldi ondada fan açmadı 3 aydır biniyorum fan açtığını görmedim kalorifer gayet güzel ısıtıyor su eksiltme falanda yok. Termostat ve müşürü gösterdim usta normal havalar soğuk diye geçiştirdi. Sizce sorun ne olabilir.
Merhabalar, Dizel yakıtın yanma sıcaklığı lpg ve benzine göre düşüktür. Bu nedenle de dizel araçlarda hararet zaten bir tık geç yükselir. Birde havalar soğuk olduğu için aracın ön kısmından sürekli hava girmesi bir miktar soğumaya neden olur. Bu da normaldir. Bizim için araç harareti 70 ve altına düşmüyor ise arıza olarak düşünmeyiz. Yani yaşadığınız durum gayet normal. 206'larda fan açma konusuna gelecek olur isek de fan 90 da değil 95 civarı ilk kademe açar 100-105 civarı ikinci yüksek hızlı kademe açar. 90 da açılmaması normal 90 ı geçince hala açılmıyorsa o konuda bir arıza var diyebiliriz
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci sağol ustam teşşekkür ederim
@sedaty rica ederiz. iyi forumlar
Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.
@onlinetamirci ustam tekrar merhaba bugun havanın sıcak olması + klima kullanımıyla hararet durduğum yerde 90ı geçti arabayı sağa çekip fanı kontrol ettim açılmadı biraz bekledim 90 çizgisinin üstündeki çizgide fan çalıştı ilk kademe rölesi arızalı mıdır yoksa normal mi 90 nın üstündeki çizgi 100 oluyor tahminimce.
genelde ilk kademe doksanda değil biraz üstünde ikinci kademe 100-105 de açar, bahsettiğiniz gibi ise normal gibi duruyor