Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

[Çözüldü] Geri Viteste Vuruntu Oluyor (Manuel Şanzıman)

4 Gönderi
2 Kullanıcılar
1 Reactions
550 Görüntüleme
(@mehmet-demir)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 3
Konuyu Başlatan  

merhabalar ustam aracım 1992 model 2.0 opel gl modelı aracım sabah calıstırdıgımda gerı vıtese gecıyor ama hafııf kut sesi gelıyor rolente yukselıp dusuyor bedford gıbı şanzıman ızınınca bazen yukses seslı geri viteste vuruntu ile gecıyor bazende debrıaja basılı ıken gaz verınce ama kut dıye ve aracı sarsıyor bıkac opelcıye gostermek ıstedım kımse yası geregı bısey demıyor varmı tanıdık dıye soruyom arastır dıyorlar yardım lutfen

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar Mehmet Bey, geri viteste vuruntu sorununuzun birkaç ihtimali olabilir, Aşağıda listeleyeceğim.

• Debriyaj zayıf ayırtdığında genelde geri vitese geçerken ve 1. viteste bu durum olabiliyor. 1. viteste de bu sorun varsa baskı olabilir.
  • Yine senkromeç ayırmayı tam yapmamasından geri viteste vuruntu oluyor olabilir
  • Geri vites dişlisi kaynaklı geri viteste vuruntu olabilir
  • Vites halatları ve klavuzlarında aşınmalar varsa bu siz Geri'ye takarken tam karşılamıyor küt diye ses çıkıyor olabilir. Buda bir ihtimal

ama en nihayetinde kontrol edilmeden de direk şundandır demek çok zor. Fakat en sık görülen 4 nedeni bu

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@mehmet-demir)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci otomotik vites oldugunu yazmamaısım sbebi yinede bumudur ilginize teşekkür ederim

Cevap VerAlıntı
(@mehmet-demir)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

vuruntu sesı sade ce gerı vıteste yapmakta d- 3 - 2 - 1 ci viteslerde herhangı bır sorun yok ısınınca bazen gerıye takıyorum hıc algılamıyor frene yanı debrıaja bası gaz verınıce yuksek vuruntu ıle gecmekte 

Cevap VerAlıntı
Paylaş: