Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

80 ile Giderken Gelen Uğultu Sesi, Hızlanınca Gelen Uğultu Sesi

11 Gönderi
2 Kullanıcılar
3 Reactions
651 Görüntüleme
(@teo4545gmail-com)
Aktif Üye
Katıldı: 3 yıl önce
Gönderi: 7
Konuyu Başlatan  

Megane 3 dizel aracımda 130  / 80 ile giderken gelen uğultu sesi var,  sanzumandan ve debriyaj a basıp aracı boşa atıyorum aynı hız aralığında gene bariz ses geliyor. Belki düşük ve çok yüksek hızlarda da geliyordur ama duyulmuyor az geliyor hızlanınca gelen uğultu sesi artıyor sizce problem nedir şimdiden teşekkürler 

Alıntı
(@teo4545gmail-com)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Hız olarak tüm hızlarda yapıyor yavaş ve çok hizliyken duyulmuyor sadece

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 4 yıl önce
Gönderi: 1344

Merhabalar, öncelikle viteste boşta fark etmeden Hızlanınca Gelen Uğultu Sesi sorunu var ise aracınızda en sık görülen iki nedeni var; İlki porya bilyaları bozulmuş olabilir. Diğeri ise lastikler uğultu sesi çıkarıyor olabilir. Genelde lastikleri uzun süredir kullanıyorsanız ve ses yeni gelmeye başladı ise porya bilyası kaynaklı 80 ile Giderken Gelen Uğultu Sesi gelmesi sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Hangi taraftan geliyor ise o tarafın porya bilyası bozuk olabilir. Bozuk bilya dönerken uğultu sesi üretir. Ses genelde yavaş hızlarda da olur ama hız arttıkça gelen uğultu sesi de artacaktır. Özellikle 70-80 ile giderken bu ses iyice duyulmaya başlar. 100-130 lardan sonra baya baskın olur. Sizde de böyle ise bu iki yerebir baktırmanızı tavsiye ederiz.

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@teo4545gmail-com)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci  teşekkür ederim bu yerlere rot balanscilara baktırdım söylediğiniz yerlerde bir sikinti olmadığını söylediler sanzumandan geliyor dediler. Ama ne olabilir onu söylemediler. Acaba sizin bu konudaki yorumunuz nedir.

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Şanzımandan gelen uğultu sesi sorunlarında genelde devre göre artıp azalma olur, hıza göre değil, o yüzden benim aklıma şanzıman değil harici bir sorun geldi, ama sesi duymadan da bir şey demek zor. ses videoda çıkıyor ise bir video atabilir misiniz. youtube'a atın linkini buraya atın bir bakalım sese 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@teo4545gmail-com)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci video linkini atıyorum ustam ama kaldırılmış bağlantı diyor. . https://www.youtube.com/shorts/pnpcUHcfWK0

Cevap VerAlıntı
(@teo4545gmail-com)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci  ustam ses boşa atıyorum geliyor debriyaja basıyorum gene geliyor hicbis şekilde kesilmiyor video linkini atamıyorum kaldırılıyor ustam YouTube a hüsamettin kahya diye aratırsanız çıkıyor video yukledim https://www.youtube.com/shorts/pnpcUHcfWK0

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Video linkini düzeltyerek ekledimm. Ses tam turbo sesi gibi geliyor

Cevap VerAlıntı
(@teo4545gmail-com)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

@onlinetamirci ustam sanayideki usta dinledi motor korumayı da soktu öyle dinledi şanzıman uğultu sesi yapıyor dedi fakat şurası sıkıntılı demedi. Sökülecek dedi bende dinledim ses bariz şanzıman dan geliyor. Fakat sizin şanzıman ile ilgili tüm videoları izledim. Hiç bir arıza tarifinize uymuyor başka neden yapar şanzıman o sesi anlayamadım. Turbo olsa hıza göre değil devire göre degismesi gerekmez mi sesin aracı boşa alıp stop edince de aynı ses geliyor

Cevap VerAlıntı
(@teo4545gmail-com)
Aktif Üye
Konuyu Başlatan  

Ve ustam ilk gazlamadaki ses turbo sonrasındaki uğultu problem aracın içine bile bariz geliyor o uğultu sesi

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@teo4545gmail-com Size daha geçen ay başımızdan geçeni anlatayım. Böyle bir uğultu sesi için şanzıman sökülmüş gitmemiş ses bize geldi, porya uğultusu çıktı boşa sökmüşler, boşa atınca da hatta stop edince de geliyor olan bir sesti, direk evet şanzıman diyemem ama boşita gaz verince de ses var, stop edince de ses olması ilginç gerçi, teker porya vs ihtimallerini eliyyoruz bu nedenle şanzıman grup bilyası desek devre göre olması lazımdı boşta da olmaması lazımdı, ana milin geçtiği prizdirek kızmındaki bilya olabilir desek o da stop edince durur sadece iç dişliler çalışır o da olamaz. geriye tek ayna mahruti ötüyor olabilir.

Cevap VerAlıntı
Paylaş: