Forum / Soru Cevap

Bildirimler
Hepsini temizle

Otomatik Şanzıman Soğukken Vuruntu Yapıyor

15 Gönderi
2 Kullanıcılar
2 Reactions
486 Görüntüleme
(@atacr)
Daimi Üye
Katıldı: 1 yıl önce
Gönderi: 12
Konuyu Başlatan  

Ustam merhaba, Arabam 2004 otomatik 206. Şanzımanı yaptırdım yarım yamalak iş yaptılar sürekli hataları bulup sebepleri öğrenip tamir ettiriyorum. 2 aydır parça parça hata çıkıyor bi doğrultamadılar arabayı ve bir sorunum daha var. Araba soğukken D'ye alınca küt diye vuruyor, Otomatik şanzıman soğukken vuruntu yapıyor ama ısınıp biraz gidince ışıklarda deniyorum sesi duyulmuyor ve ısınınca vites geçişleri de yaşına göre gayet güzel oluyor. Ne oluyorsa soğukken oluyor. Soğukken bu ses neden olur <a title="Sorunun Video Görüntüsü" href=" kaldırılmış bağlantı " target="_blank" rel="noopener"> kaldırılmış bağlantı

Reklamlar

Alıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin
Katıldı: 2 yıl önce
Gönderi: 1344

Otomatik şanzıman soğukken vuruntu yapıyor ise, ilk olarak yağ koyulması gereken özelliklerde olmayabilir, yağı azalmış olabilir, yağ eskimiş ve değişimi gerekli olabilir (Sizde bu durum olamaz zaten yeni yapılşmış) yağ soğukken daha az akışkan olduğu için durum görülebiliyor. bazı durumlarda şanzıman yazılımı ile ilgili güncellemeler de sorunu düzeltebiliyor, son olarak aracı rampaya park halinde bırakıyorsanız p'ye almadan önce n'De el frenini çekip frenden ayağınızı çekip sonra tekrar p'ye alın. bu Otomatik Şanzıman Soğukken Vuruntu Yapıyor şikayetini de azaltır. 

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Reklamlar

Cevap VerAlıntı
(@atacr)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Ustam çok sağol bugün bili denedim onu aktarayim.

Sabah çalıştırdım 30 saniye P'de rolantide çalıştı. Sonra stop ettim ve tekrar çalıstırdım 5 saniye sonra falan (motor daha ısınmadan LPG'ye geçmemişti) D'ye aldım herhangi bir vuruntu ya da ses sarsıntı gelmedi. Büyük ihtimal ilk çalıştığında D'ye alsaydım vuracaktı. Yazılımsal olma ihtimali yüksek mi

Reklamlar

Cevap VerAlıntı
(@atacr)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Bu arada şanzımanı yapan ustayı arayıp sordum rölantide 1000 devrde çalısıyorsa vurması nomral eğer soğukken 1000 devirde çalısıyorsa bunu 800e düşüttürmek lazım falan dedi bir alakası var mıdır?

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

@atacr yüksek devirde bsınç t yüksek olur tabi ama 1000 devir değilde 1200-1300 lerde vurma daha olası olurdu. 1000 devirde çok vurma olmaması gerek bence

Reklamlar

Sizler ile birlikte büyüyoruz. Bizlere destek olmak için abone olabilir ve yayınlarımızı paylaşarak beğenebilirsiniz.

Cevap VerAlıntı
(@atacr)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Teşekürler, garip bi şekilde kesildi ses

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

yine de takipte kalın bu vuruntu sesini, bir kulağınız orda olsun tekrarlarsa bir ustanın yol testi yapması faydalı olacaktır

Cevap VerAlıntı
(@atacr)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

sabah tekrar yaptı gibip geliyor bi şanzımancıya göstereym

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Tarafından gönderildi: @atacr

sabah tekrar yaptı gibip geliyor bi şanzımancıya göstereym

sonucu burada da bir paylaşabilirseniz benzer sorun yaşayanlara faydalı olacaktır

Cevap VerAlıntı
(@atacr)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Reyis hayırlı bayramlar olsun, bugün memlekette geldim bi arkadasa gittim durumu anlattım fransiz arabalarda şanzıman tesisatından kaynaklıdır bu durum dedi. Şanzınanın içini yapmak için indiren bu tamirci kişisi bu tesisatı da tamir etmek zorunda değil m? Bu iş ayrı bişey mi anlamadım. Şimdi ki arkadas bana 5 ile 8 bin arası tutar kim yaptıysa götür o baksın parana yazık dedi. Yapması laızm falan dedi ama kesin sonuç bilmeden de başkasına ayrı para verip yaptırmak bana pek mantıklı gelmedi. Sence tesisat problemi mi?

Cevap VerAlıntı
(@atacr)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Hocam bu arada bu tesisat için komple şanzımanı indirmesi mi lazım

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Merhabalar İyi bayramlar şimdiden, Hayır, mesela motor yapılırken de motor iner ama tesisat sökülmez üzerinde kalır. Şanzımda sorun oldugunu düşünerek tesisata dokunmamıştır Genelde sökülmez, ama yapan yyer daha net yardımcı olur fiyat vs açısından

Cevap VerAlıntı
(@atacr)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Teşekürler, bu durumda tesisat için şanzımanın inmesi gerekli mi 

Cevap VerAlıntı
Online Tamirci
(@onlinetamirci)
Tamirci Admin

Motor için alt traversten dreksiyonkutusuna kadar birçok şey sökülüyor. şanzıman da da inmese bile çevresinde birçok şey sökülecektir.

Cevap VerAlıntı
(@atacr)
Daimi Üye
Konuyu Başlatan  

Ustam çok teşekürler

Cevap VerAlıntı
Paylaş: